vineri, 24 octombrie 2008

Lecţia 1

Ştiu că toată lumea e curioasă unde e greu şi unde e uşor. În ASE sunt cam 3 facultăţi unde lucrurile sunt mai dificile şi orarul este mai încărcat: FABBV (Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori), CSIE (Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică) şi CIG (Contabilitate şi Informatică de Gestiune). Celelalte sunt ceva mai uşurele - şi aici intră REI (Relaţii Economice Internaţionale), EAM (Economie Agroalimentară şi a Mediului), Comert, Marketing.
În legatura cu cele pe care nu le-am menţionat mai sus (Management Economic, Management Administratie Publica, Economie Generala si Administrarea Afacerilor) nu ma pot pronunta prea mult pentru ca nu prea am cunostinte in aceste cercuri. Totusi...din cate stiu tot usurele sunt si ele. Desigur însă că părerile diferă între studenţi. De exemplu, cineva de la Economie Generala mi-a spus că anul I este foarte usor dar in anul II lucrurile se complica putin (dar numai putin) - bine, poate de vina este si obisnuinta din anul I.
Pentru cine a făcut liceu economic este posibil ca şi cele pe care le-am menţionat la categoria "dificile" să fie acceptabile.
Orarul in ASE nu este, in general, foarte aglomerat. Sunt cam 7 cursuri si 7 seminarii pe semestru (fara sa punem la socoteala optionalele, sportul si seminarul de lb. engleză). Este o zi libera pe saptamana (de luni pana vineri o zi este liberă), dar, mai ales in anul I, se învaţă şi sâmbăta (şi de multe ori de la 7:30).
Acum câteva lucruri de interes general pentru studenţii de anul I.
-unde găsiţi săli de lectură: în Căderea Bastiliei etajul 1 - "Victor Slăvescu", etajul 2 - "Paul Bran"şi parter sala 0003 "Virgil Madgearu"; în Moxa - camin B2 la parter; în clădirea Ciberneticii la sala 2717; la Administratie Pubilcă (la Unirii) la parter. Mai exista o sală de publicaţii periodice în Căderea Bastiliei (= clădirea Ion Angelescu) - 0116 (lângă V. Slăvescu) şi
două biblioteci (aici doar împrumutaţi cărţi). Una este în Moxa în căminul B2 la parter iar cealaltă în clădirea CSIE la sala 2716.
-unde găsiţi cantine: cea mai rentabilă este cea din Moxa (în zona căminelor). Mai este una în clădirea M. Eminescu, dar am auzit că aici este ceva mai scump şi nici meniul nu este prea diversificat.
-clădirile ASE: le găsiţi cel mai bine aici http://www.ase.ro/site/despre/ase/harta_cladirilor.asp
Cred că este suficient pentru astăzi. Vă povestesc în lecţia următoare despre disciplinele care se fac în anul I (în semestrul 1 se fac în mare cam aceleaşi la toate facultăţile).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu