sâmbătă, 28 februarie 2009

Maslinul


Citeam acum o revista de sanatate cu plante medicinale si am gasit ceva informatii interesante despre maslin. M-am gandit sa le impartasesc cu voi. Cu ocazia asta imi propun sa incep si o noua categorie de posturi legate de sanatate.
Sa vedem ... scrie cam asa...
Maslinul este considerat, simbolic, "arbore al pacii", fiind cunoscut pentru fructele lui, maslinele. Contine multi acizi grasi, intre care Omega 3, un component care lipseste adesea din dieta.
Maslinele, verzi sau negre, pregatite in saramuri sau in combinatii cu diferite plante, se pot servi ca aperitive pentru stimularea aparatului digestiv. Nu se recomanda insa persoanelor care prezinta obstructii ale cailor biliare sau in diete hipocalorice deoarece au o mare valoare calorica. Asta ar fi despre uzul medicinal.
Acum urmeaza partea despre utilizarea ca masca nutritiva pentru ten. Se poate face foarte usor si acasa. Se amesteca jumatate de lingura de ulei de masline cu una de ulei de avocado (ambele se gasesc in comert, dar sunt ceva mai scumpe decat uleiul de floarea-soarelui), zeama unei lamai si un pahar de apa rece. Se aplica usor pe toata fata, mai putin in jurul ochilor, si se incearca o relaxare totala timp de 15 minute. Ulterior, se curata fata cu apa calduta din abundenta, apoi cu apa rece combinata cu cateva picaturi de lamaie. La final, se aplica o crema hidratanta.
De asemenea, maslinul este foarte util pentru uz extern in caz de arsuri, rani, dermatite, eczeme, opariri.
Sper ca informatiile sa va fie de folos. Promit sa mai caut ceva interesant.

Un comentariu: